Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων συμμετείχε στο Τακτικό Ετήσιο Συνέδριο της ΚΕΔΕ στην Αθήνα.

Αρχική >> Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων συμμετείχε στο Τακτικό Ετήσιο Συνέδριο της ΚΕΔΕ στην Αθήνα.
Από: 
6 Δεκ 2018 - 13:30
Εώς: 
6 Δεκ 2018 - 15:30

Δελτίο Τύπου

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων συμμετείχε στο Τακτικό Ετήσιο Συνέδριο της ΚΕΔΕ στην Αθήνα.

Γ. Πατούλης: «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση μέσα από το θεσμικό της ρόλο  συμβάλει ενεργά  και στη διαμόρφωση Υγιών Πόλεων».

 

Στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ συμμετείχε το ΕΔΔΥΠΠΥ με περίπτερο το οποίο επισκέφθηκε πλήθος εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με σκοπό την ενημέρωση για τα  προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου.

Ο πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ & της ΚΕΔΕ, κ. Γιώργος Πατούλης, Δήμαρχος Αμαρουσίου δήλωσε:  «Η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα μας θέτει επιτακτικά το ζήτημα αλλαγής της οργάνωσης του Κράτους και των θεσμών του. Στο πλαίσιο μιας Νέας Διοικητικής Μεταρρύθμισης, είναι αναγκαίο να καταστεί η πρωτοβάθμια και η δευτεροβάθμια Τοπική Αυτοδιοίκηση βασικός πυλώνας για την παραγωγική ανασυγκρότηση και την ανάπτυξη της χώρας, αλλά και γνήσιος θεσμικός εκφραστής ενός νέου Κράτους κοινωνικής αλληλεγγύης και συνοχής. Η προαγωγή της Υγείας είναι ένα από τα μείζονα θέματα, και η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει συμβάλει ουσιαστικά τα τελευταία χρόνια και θα συνεχίσει».

Ο Γενικός Διευθυντής του ΕΔΔΥΠΠΥ κ. Σωτήρης Παπασπυρόπουλος συμμετείχε με ομιλία στην ενότητα «Κοινωνική Πολιτική & Υγεία» και παρουσίασε το έργο του ΕΔΔΥΠΠΥ, το οποίο είναι ένα αρχικό όραμα του ιδρυτή του και προέδρου κ. Γιώργου Πατούλη. Ο κ. Παπασπυρόπουλος ανέφερε ότι το ΕΔΔΥΠΠΥ είναι το Πιστοποιημένο Δίκτυο της χώρας από τον Π.Ο.Υ και αριθμεί σήμερα 220 Δήμους-μέλη πανελλαδικά. Επίσης, έκανε αναφορά στο έργο των ΚΕΠ Υγείας με τον προσυμπτωματικό έλεγχο και κάλεσε και τους υπόλοιπους 100 Δήμους της χώρας να εγγραφούν και να γίνουν συνοδοιπόροι με σκοπό την προαγωγή της υγείας των δημοτών».

Οι Δήμοι μέσα από το θεσμικό τους ρόλο μεριμνούν όχι μόνο για τα θέματα πολιτικής και κοινωνικής φύσεως αλλά και για την υγεία των πολιτών τους, η οποία είναι περισσότερο από ποτέ στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Το ΕΔΔΥΠΠΥ ως Πιστοποιημένο Δίκτυο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, προσφέρει την τεχνογνωσία για τη δημιουργία προφίλ υγιών πόλεων με σκοπό την πρόληψη και την προαγωγή της Υγείας.

Το περίπτερο στήριξαν με την παρουσία τους και μέλη του Δ.Σ. του ΕΔΔΥΠΠΥ.